work        contact

Logosuunnittelu pähkinänkuoressa.
#1

Yrityksen graafinen tunnus koostuu useimmiten yrityksen nimen vakiintuneesta kirjoitustavasta, eli logotyypistä, josta useimmiten käytetään lyhyempää muotoa logo. Sen lisäksi logon yhteydessä on usein visuaalinen liikemerkki, sekä yrityksen ydintoimintaa täsmentävä iskulause, eli slogan.
#2

Hyvä logo on selkeä ja helposti tunnistettava. Mitä yksinkertaisempi logo, sitä paremmin se yleensä tunnistetaan ja muistetaan. Logossa on hyvä suosia selkeitä muotoja ja värejä sekä yrityksen nimen helppolukuisuutta. On myös hyvä välttää kliseisiä logotyylejä, sillä niillä voi olla vaikea erottautua markkinoilla. Ainutlaatuinen ja persoonallinen logo herättää tehokkaimmin kohdeyleisönsä mielenkiinnon.
#3

Logon suunnitteluprosessiin kannattaa varata hyvin aikaa. Suunnittelija aloittaa prosessinsa perehtymällä yrityksen toimintaan, arvoihin, brändiin, kilpailijoihin, kohderyhmään sekä markkinoihin. Kun ensimmäiset luonnokset uudesta logosta on valmiina, kannattaa niiden kanssa viettää aikaa useamman päivän verran.

Logon suunnittelijan tärkeimpiä työkaluja ovat "freesit silmät", eli työn alla oleva logo kannattaa laittaa pois silmistä useammaksi päiväksi, jonka jälkeen mahdolliset puutteet tai virheet huomaa taas paremmin.
Asiakastakin suositellaan toimimaan samoin, kun luonnokset uudesta logosta saapuvat nähtäviksi.

Logon valmistumiseen kannattaa varata vähintään kuukauden verran aikaa, jolloin lopputulos on harkittu ja jokaista osapuolta tyydyttävä.


#4

Valmis logo toimitetaan asiakkaalle graafisen ohjeiston kera, tarvittavissa tiedostomuodoissa. Ohjeistus sisältää esim. logon värikoodit online- ja painokäyttöön. Näin varmistetaan se, että logoa käytetään jatkossakin oikein eri käyttökohteissa.
#5

Hyvin suunniteltu logo viestii yrityksesi ydinsanoman kohderyhmälleen tehokkaasti ja mutkattomasti. Logo kannattaa suunnitella yhteistyössä ammattilaisen kanssa niin, että se kestää aikaa ja on käytettävissä mahdollisimman monipuolisesti muuttuvassa ympäristössä. Otathan siis yhteyttä alan ammattilaiseen, niin suunnittelemme yhdessä persoonallisen ilmeen yrityksellesi tai palvelullesi!
      home       work        contact